F

 src=

Friss topikok

Szombati Kristóf blogja

Szombati Kristóf vagyok, az LMP képviselőjelöltje. Köszönöm, hogy érdeklődsz a tevékenységem és a Lehet Más a Politika iránt! Remélem, az oldalon sok érdekes információt találsz majd. Folyamatosan frissülő tartalommal várunk vissza!

Gyere tovább!

Bookmark and Share

Lehet más a politika! - Politics can be different

Promote Your Page Too

Fotók

Feliratkozás

Creative Commons Licenc

Szombati Kristóf életrajza

2010.02.01. 06:11 SzKristof

Budapesten születtem 1980. szeptember 8-án, Gyermek- és serdülőkoromnak egy részét külföldön töltöttem. Anyanyelvi szinten beszélek angolul és franciául, valamint középfokon németül. 2006-ban végeztem az ELTE szociológia és politológia szakán, jelenleg a CEU doktori képzésének hallgatója vagyok. Szabadidőm autóstoppos utazással, magashegyi túrázással, kenuzással, túrakerékpározással töltöm. 

Szociológus és politológus hallgatóként, valamint a Társadalomelméleti Kollégium tagjaként számos kutatásban vettem részt adatrögzítőként, fordítóként, szerzőként, elemzőként. Egyetemi éveim alatt aktív szereplője voltam mind a párizsi diákmozgalomnak, mind a magyar zöld mozgalomnak. Számos rendezvény, kampány, konferencia és demonstráció szervezője, résztvevője és előadója voltam.

  
 
  • 2001 és 2003 között a Kurt Lewin Alapítvány által működtetett online folyóirat, a Szocháló szerkesztőjeként és publicistájaként dolgoztam. Emellett az alapítvány cigány származású munkatársainak javára mentori munkát is végeztem.
  • 2003-tól három féléven át az ELTE tanársegédjeként vezettem szemináriumot.
  • 2003 és 2005 között a Zöld Fiatalok egyik szervezője-szóvivője voltam.
  • 2005-2006-ban a Védegylet számára kidolgoztam az azóta is sikeresen futó Környezeti Igazságosság programot. A program célja a környezeti javakhoz való hozzáférésben korlátozott, környezetegészségügyi problémák által aránytalanul sújtott hátrányos helyzetű (nagyrészt cigány származású) csoportok problémáinak feltérképezése, valamint a többségi társadalom és a döntéshozók figyelmének felhívása.
  • 2008-2009-ben a Mezőcsáti Kistérség (Borsod) öt településének cigány lakossága körében kezdeményeztem részvételi fejlesztési programot, amelyet társammal együtt ketten irányítottunk. A program leglátványosabb eleme a médiában nagy nyilvánosságot kapott Igrici Termelő és Értékesítési Szövetkezet megalapítása volt.
 
A Lehet Más a Politika alapító tagja vagyok. 2007 óta a párt csíráját alkotó mozgalom nemzetközi kapcsolattartója vagyok, 2009 szeptemberétől az LMP választmányi tagja, romapolitikai referense és szakszóvivője. Feladatom a párt közpolitikai javaslatainak kidolgozásáért felelős Roma Integrációs Műhely koordinálása, és a párt „roma programjának” képviselete a nyilvánosság előtt.  
 
Ösztöndíjak:
 
  • A German Marshall Fund European Scholars ösztöndíja: egy hónapos tartózkodás az USA-ban (2009)
  • Gates Cambridge Trust ösztöndíj: egy éves Cambridge-i tanulmányok (2006)
  • A Magyar Köztársaság ösztöndíja kiemelkedő tanulmányi teljesítményért (2003)
  • Az Initiative France-Hongrie ösztöndíja: a francia államigazgatás és az önkormányzati rendszer kutatása (2000)

2 komment

Címkék: életrajz

A bejegyzés trackback címe:

https://szombatikristof.blog.hu/api/trackback/id/tr291718620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2010.02.06. 07:42:10

Sok sikert, Kristóf! Ha jól tudom, részben neked köszönhető, hogy az LMP tavaly elkezdett foglalkozni a cianidos technológia betiltásával.
Mentsük meg Verespatakot!

SzKristof 2010.02.10. 17:13:12

@Will-O-The-Wisp: A cián bányászati használatának betiltását valóban hárman ötöltük ki Jávor Bencével és Stéphanie Roth-tal. De a megvalósítás inkább az utóbbi két ember fáradhatatlan munkájána köszönhető.